Co nieco o przyprawach…w kuchni i w zapachach


W ostatnim okresie na stronach Trusted Cosmetics zamieściłam  kilka artykułów o przyprawach, a  właściwie o ich zastosowaniu w kuchni, wykorzystaniu w dbałości o zdrowie i w tworzeniu zapachów.

W kuchni cenię wszelkie przyprawy – szczególnie te ostrzejsze. W zapachach cenię te o aromacie goryczki i słodkawe.

Na stronach zaprzyjaźnionego portalu ukazało się kilka moich artykułów…

… o kardamonie …

Zastosowanie i właściwości egzotycznego kardamonu

… o wanilii …

Aromatyczna wanilia w kuchni, kosmetykach i perfumach

ice-cream-1440830_1280

… o różowym pieprzu …

Mało znany pochodzący z Brazylii różowy pieprz

… o kminku …

Niepozorny i wartościowy kminek zwyczajny

european-kimyonu-233987_1280

… o liściu laurowym …

Właściwości i zastosowanie liścia laurowego

Zapraszam do lektury… Starałam się opisać przyprawy w sposób prosty, a zarazem interesujący. Przyswajalny i pozwalający na wyciągnięcie wniosków.

Mam nadzieję, że artykuły okażą się przydatne…

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s